Informatie over het Coronavirus

Op dit moment houdt het Coronavirus de hele wereld in haar greep. Op deze pagina willen we u op de hoogte houden over de laatste ontwikkelingen. 

​Laatste update 01-04-2020 10:49

Algemene Situatie

Vakantiepark de Luttenberg houdt de ontwikkeling omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten. We houden nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties en volgen de maatregelen van het RIVM, de GGD en de overheid. Op deze pagina zullen we de informatie en ons concrete stappenplan blijven actualiseren. Ook de beleidsmatige veranderingen zullen we hier plaatsen. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen. Wij vallen onder de veiligheidsregio van IJsselland. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. 
 

Q 1. Is de receptie telefonisch en/of per e-mail bereikbaar?

De receptie is telefonisch en per e-mail bereikbaar. Het is op dit moment veel drukker dan normaal, waardoor wij mogelijk niet in staat zijn om u direct te woord te staan of u van een antwoord te voorzien. De meest gestelde vraag is of er nog vakantie kan worden gevierd op ons Vakantiepark. Ja, u kunt nog steeds naar ons Vakantiepark komen! Wel treffen we enkele maatregelen. (Zie Q2). Wilt u omboeken? Dan hebben we hier richtlijnen voor aangesteld, voldoet u aan al deze richtlijnen, dan kunt u contact opnemen met onze receptie.
 

Richtlijnen omboeken:

Controleer of de aankomstdatum van uw vakantie binnen 28 dagen valt met deze handige tool
Bepaal voor uzelf welke periode u wilt komen
Controleer hier de beschikbaarheid van de periode wanneer u wilt komen
Zorg dat u geen openstaand bedrag heeft op uw huidige boeking
Een (voor)seizoen kunt u niet omboeken

Voldoet u aan bovengenoemde richtlijnen? Alleen dan kunnen wij u helpen. Neem in dit geval bij voorkeur per mail contact op met onze receptie. Is de aankomstdatum van uw vakantie op dit moment niet binnen 28 dagen? Wacht dan nog even rustig af en houdt deze pagina in de gaten.
 

Q 2. Kan ik nog op vakantie door het coronavirus? 

Ja, Vakantiepark de Luttenberg is geopend. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt gaan en daar doen wij ook ons uiterste best voor. Voor ons park gelden dezelfde landelijke maatregelen welke u thuis ook opvolgt. Wij volgen de maatregelen van het RIVM, GGD en de overheid. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen.
  

Q 3. Welke maatregelen neemt Vakantiepark de Luttenberg om verspreiding te voorkomen?

Wij volgen ten eerste het landelijke beleid en houden ons personeel thuis wanneer ze (lichte) verkoudheidsklachten of erger krijgen. Ook zorgen wij ervoor dat de sociale contacten met anderen tot een minimum worden beperkt en de (hand)hygiëne wordt gewaarborgd. Op de receptie werken wij met één persoon aan de balie. De overige personeelsleden werken back-office. Verder volgen wij de maatregelen van het RIVM. Vanaf 27 maart 2020 zouden wij onze faciliteiten weer openen. In het kader van het minimaliseren van sociale contacten zal de horeca en het zwembad tot tenminste 28 april 2020 gesloten zijn. Afhankelijk van eventuele nieuwe maatregelen, zal deze periode mogelijk verlengd worden. Wij volgen de ontwikkelingen van het RIVM en de overheid op de voet. Ook bieden wij tot nader bericht geen animatie aan. De receptie en fietsverhuur zijn geopend. Het aantal personen die tegelijkertijd de receptie kunnen betreden zullen we beperken tot een minimum. U kunt er nog steeds op uit in de omgeving. Sociale bijeeenkomsten zijn niet meer toegestaan.
 

Q 4. Welke maatregelen hanteert Vakantiepark de Luttenberg omtrent de Sanitairgebouwen?

Op 27 maart 2020 hebben wij te horen gekregen dat de Sanitairgebouwen op last van de overheid per direct gesloten moeten worden. Dit betekent dat, wanneer u bij ons komt kamperen, u gebruik dient te maken van uw eigen sanitaire voorzieningen. Ook de afstort voor het legen van uw chemische toilet is helaas niet toegestaan. Deze maatregelen duren vooralsnog tot 28 april 2020. 
   

Q 5. Wat als ik wil omboeken?

Het Vakantiepark is geopend voor u, echter met beperkte faciliteiten. Als u een vakantie heeft geboekt met aankomstdatum tussen 3 april en 1 mei 2020 dan mag u uw vakantie omboeken naar een andere periode, mits het volledige bedrag reeds is voldaan. Neem dan tenminste 3 dagen voor aankomst contact op met onze receptiemedewerkers. Bepaal voor uzelf alvast wanneer u wel zou willen komen, zodat we de boeking direct voor u kunnen verschuiven. De beschikbaarheid is op onze website na te gaan. Het totaalbedrag van de boeking blijft gelijk of wordt hoger en is één jaar na de oorspronkelijke aankomstdatum geldig. Als de gewijzigde boeking duurder wordt, dan betaalt u dat verschil extra. Dit geldt ook voor situaties wanneer er straks wel sprake zal zijn van een negatief reisadvies vanuit de overheid. Heeft u een (voor)seizoenplaats of valt u buiten de omboekingsregeling? Dan gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden zoals beschreven bij vraag 6.

Wees dus extra goed voorbereid als u ons belt:

√ Controleer of de aankomstdatum van uw vakantie binnen bovenstaande datum valt
Bepaal voor uzelf welke periode u wilt komen
Controleer hier de beschikbaarheid van de periode wanneer u wilt komen
Zorg dat u geen openstaand bedrag heeft op uw huidige boeking
Een (voor)seizoen kunt u niet omboeken

Voldoet u aan bovengenoemde richtlijnen? Alleen dan kunnen wij u helpen. Neem in dit geval bij voorkeur per mail contact op met onze receptie. Is de aankomstdatum van uw vakantie op dit moment niet binnen 28 dagen? Wacht dan nog even rustig af en houdt deze pagina in de gaten.
 

Q 6. Wat als ik mijn vakantie wil annuleren?

Wilt u uw vakantie annuleren? Check dan de voorwaarden van de annuleringsverzekering. Ons Vakantiepark is nog steeds toegankelijk. Let op: Aan annuleren zijn kosten verbonden. Zelf hanteren wij de RECRON-Voorwaarden.
  • Indien u vanwege de uitbraak van het Coronavirus uw vakantie wilt annuleren, dan is er geen recht op restitutie, aangezien Nederland en dus ook de omgeving van ons vakantiepark niet ‘op slot’ zijn gezet door de overheid. De voorwaarden van de RECRON gaan in werking bij annulering.
  • Indien u uw vakantie wilt annuleren, aangezien u zelf uit een gebied komt waar het Coronavirus is uitgebroken dan is er geen recht op restitutie, aangezien er niet te zeggen is dat u besmet bent. Wij hanteren in dit geval de voorwaarden van de RECRON.
  • Indien uw regio ‘op slot’ is gezet door de overheid en u ten gevolge hiervan geen gebruik kunt maken van uw vakantie op Vakantiepark de Luttenberg, dan is dat het risico van u als vakantieganger. Wij kunnen namelijk de vakantie alsnog aan u aanbieden, maar u kunt de vakantie niet afnemen. Het risico ligt dan bij u als vakantieganger en ook in dit geval hanteren wij de voorwaarden van de RECRON.
  • Indien u een annuleringsverzekering heeft afgesloten via ons en vanwege de uitbraak van het Coronavirus wilt u niet meer op vakantie, dan ziet de RECRON dit niet als geldige annuleringsreden en worden de voorwaarden van de RECRON gehanteerd bij annulering.
  •  Als u zelf ziek bent geworden, dan kunt u wel een beroep doen op uw annuleringsverzekering. Of er dan een vergoeding plaatsvindt, wordt bepaald door de RECRON.
 

Bekijk hier de voorwaarden van de RECRON:

Voorwaarden Toeristische plaatsen
Voorwaarden Vakantieverblijven
  
Voor meer informatie over het Coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus
 
Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Altijd als eerste op de hoogte