Dagje uit

Dierentuinen, pretparken en meer...

DIERENTUINEN

Voor alle grote en kleine dierenliefhebbers zijn er in de buurt van Vakantiepark De Luttenberg genoeg vriendjes te vinden. Olifanten, leeuwen, zebra’s, krokodillen, ijsberen, tijgers en apen; ze wonen allemaal in Wildlands in Emmen, Burgers’ Zoo in Arnhem én in de Apenheul in Apeldoorn.


Wildlands Emmen
In Wildlands maken we het echte nog leuker. Je ziet, voelt en ruikt de echte natuur, maakt kennis met de mensen en hun cultuur en beleeft zelf spannende avonturen. Het avontuur begint op het levendige Kompasplein, het entreegebied voor alle werelden. Hier kiezen de gasten welke wereld ze gaan ontdekken: het weelderige oerwoud met de verlaten Vlindertempel van Jungola, de hete droogte van savanne en woestijn in Serenga, de ijzige kou in de poolgebieden van Nortica of het spektakel van de XL-speelexpeditie in Animazia.


Apenheul
Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Met de handige spottips in het park hoef je er niet één te missen. Natuurlijk zijn er ook apen die niet loslopen, zoals de gorilla’s en orang-oetans.

Over deze dieren kom je alles te weten tijdens de speciale presentaties in het park. Ben je klaar met apen spotten? Kom je dan uitleven als een aap in het Na-aaphuis of geniet van een lekker, biologisch frietje met uitzicht op het gorilla-eiland.


Forellenkwekerij De Tipbosch 
Op het terrein van de forellenkwekerij vindt je een viertal verschillende visvijvers waarvan je in drie vijvers kunt vissen op forel en zalmforel van een uitmuntende kwaliteit. Maar natuurlijk kun je ook gewoon een lekkere (gerookte) forel kopen. Het verwerken en roken van de forel gebeurt er nog op ambachtelijke wijze. 


Vogelpark Lorkeershoeve
Ontdek vogels uit alle werelddelen tijdens de wandeling langs de vele volieres op het park van bijna twee hectare. Er zijn op het park veel soorten vogels aanwezig, waaronder papegaaien, parkieten, kaketoes, roofvogels (met name uilen), vruchten- en insecteneters, kwakken, ibissen, kookaburra's, fazanten, duiven en watervogels.

PRETPARKEN

Spanning, adrenaline en gillen, zo hard als je kunt. Met Attractiepark Slagharen, Dinoland Zwolle en Familiepretpark de Waarbeek in de buurt kunnen de kinderen alle energie kwijt, terwijl de oudere kinderen hun zenuwen op de proef stellen in de diverse attracties. En de ouders... die doen lekker mee of genieten van een kop koffie.


Avonturenpark Hellendoorn
Kom genieten van alle attracties, shows en evenementen! Verscholen in de bossen tussen Luttenberg en Hellendoorn wachten ruim 30 bekende topattracties op jullie. Beleef samen spetterende waterpret in een van de wildwaterbanen of zet de wereld op z’n kop in één van de drie achtbanen. Dus kom maar langs als je durft!


Attractiepark Slagharen
Reis van het Wilde Westen naar Mexico, vier carnaval in het ritmische New Orleans en ga op zoek naar goud in Yellowstone. Of ga je liever op ontdekkingstocht door Jules Verne Adventureland en beleef de spectaculaire Expedition Nautilus, fiets naar de top met de Magic Bikes en trotseer de woeste golven in Fogg's Trouble.


Familiepretpark de Waarbeek
Niks geen angstaanjagende Booster, Breakdance of Topspin, maar juist de vrolijk stemmende Hully Gully, Calypso, Rodelbaan, Toffe Twister en antieke Zweefmolen. De Waarbeek in de Twentse bossen is een familiepretpark waar zwieren, zwaaien centraal staan. Leuk voor (piep)jong en ouder. Ook fijn: direct naast het familiepretpark ligt het Pannekoekenhoes, waar de stevige trek kan worden gestild en de kinderen zich lekker kunnen uitleven in de indoor speeltuin.


Dinoland Zwolle
Het avontuurlijkste Dinopark van Nederland. Test je kennis met de Dino-speurtocht (deze kost niets) en ontdek alle dinosaurussen (wel vijftig soorten, van kleine tot levensgrote!) die verspreid staan over het park. Speel in de overdekte speelhal vol met speeltoestellen en interactieve games, eet een hapje in het restaurant, graaf een dinoskelet uit, ga op onderzoek uit in het Paleolab, beklim het klimparcours, speel een potje minigolf of leef je uit in de speeltuin!

De Flierefluiter
De Flierefluiter is een speelparadijs voor kinderen met een grote buitenspeeltuin, binnenspeeltuin en een kinderboerderij. Je kunt hier heel veel fratsen uithalen, boerenfratsen! Lekker actief spelen, klimmen, in het doolhof, op een echte pony rijden, skelteren, en nog veeeeel meer. Ook voor de ouders is het hier heerlijk genieten. Kom maar eens kijken bij De Flierefluiter in Raalte. 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Altijd als eerste op de hoogte