Evenementen

Voor jong en oud.

In onze omgeving worden tal van evenementen georganiseerd voor jong en oud. Kijk wat er tijdens uw verblijf allemaal te doen is in de omgeving.

In 2018 bestaat het dorp Luttenberg 700 jaar! Er worden volop activiteiten ingepland, zoals een revue 700 jaar Luttenberg, een belevingsroute, een midzomerfestival (21 juni), openluchtbioscoop (31 augustus), kunstroute en op 27 oktober een middeleeuws festijn. Zodra het programma rond is zullen we dat uiteraard bekend maken.

Sukerbietenfeest

8 - 12 augustus

Ook dit jaar is het genieten van het Sukerbietenfeest in Lemelerveld, met allerlei evenementen voor jong en oud. Met ondermeer een braderie en rommelmarkt, kermis, demonstraties, optreden van diverse bandjes en dj's.

Luttenbergsfeest - TIP!

9 - 12 augustus

Het Luttenbergsfeest belooft ieder jaar weer een mooie editie te worden met de welbekende onderdelen zoals muziek, feest en nieuwe activiteiten. Dit jaar belooft door het 700-jarige bestaan een hele speciale editie te worden!

 

Stöppelhaene - TIP!

22 - 26 augustus

Stöppelhaene is een Sallands Oogstfeest in Raalte en wordt jaarlijks gevierd tijdens het laatste weekend van augustus. Inmiddels uitgegroeid tot een vijfdaags festival waar bekende artiesten optreden.

Bruisend Nijverdal

5 - 9 september

Het Marktplein van Nijverdal is het toneel voor Bruisend Nijverdal met veel muziek, activiteiten en gezelligheid.

Voor de achtste keer gaat Bruisend Nijverdal van start met cultuur, goede muziek, feest, nostalgie, eten, drinken, ondernemerschap en vooral veel gezelligheid. Precies zoals past bij het mooie centrum: bruisend van activiteiten en een ontmoetingsplek bij uitstek.

Voor meer informatie kijk op de site van Bruisend Nijverdal 

Autorodeo Luttenberg

13 mei 


Geniet van razende motoren, gierende banden, doffe klappen en zwarte rookpluimen…. Autorodeo is en blijft een spannend schouwspel.
Het wordt weer een fantastische middag vol spektakel en sensatie. Er is een gezellige consumptietent, toiletvoorziening, een zittribune  en……. een oorverdovend geronk, gebrul en rook van auto’s.

Sallandse wandelvierdaagse (Tip!)

23 - 26 oktober

Wandelen aan de oevers van de IJssel of over Nationaal Park ‘De Sallandse Heuvelrug’. Wandelen langs havezaten of over landelijke weggetjes. Je kunt met ons alle kanten op, want de routes van de Sallandse Wandelvierdaagse kenmerken zich door een ongekende schoonheid en variatie.

Voor meer informatie kijk op sallandse wandel4daagse.nl

Meer evenementen

Evenementen Wanneer Waar
IJsselloop 8 april Deventer
Aspergeseizoen 12 april-24 juni  
Paasvuur 1 april Luttenberg
Bevrijdingsfestival 5 mei Zwolle
Dauwpop 26 mei Hellendoorn
Ribs & Blues 19-21 juni Raalte
Midzomerfeesten 21-24 juni Mariënheem
Shantyfestival 26 mei Nijverdal
Muzikale Landleven 24 juni Luttenberg
Deventer op stelten 6-8 juli Deventer
Historisch Festival en roggemaaiersdag 15 juli Luttenberg
Deventer Boekenmarkt 5 augustus Deventer
Pompdagen 15-19 augustus Heino
Kunstmarkt 1 september Bathmen
Levende Etalages 7 oktober Deventer
Sallandse wandelvierdaagse 23-26 oktober Raalte

Voor meer informatie en evenementen in de omgeving van ons park kijkt u op de website van Salland Natuurlijk Gastvrij!