Wandelen & Fietsen

Prachtige wandel- en fietspaden in Salland

Bewegingsroute de Luttenberg

In het naastgelegen bos kunt u de 3 km lange (gele) bewegingsroute volgen. Een parcours dat is uitgezet met toestellen die uitdagen om in beweging te komen. Er staan informatieborden waarin gewezen wordt op de natuur en de historische karresporen die hier te vinden zijn.


RONDJE REGGE; een complete fietsvakantie!

Uniek in Overijssel! U fietst 4 of 5 dagen een rondje om de rivier Regge en over de Sallandse Heuvelrug. De bagage wordt dagelijks gebracht naar de volgende accommodatie. Er zijn dagelijks fietstochten van ca 30 tot 50 kilometer, waarbij er voldoende tijd is onderweg om de bezienswaardigheden te bezichtigen en te genieten van de sfeervolle terrasjes in het gebied. U ontvangt uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden en de horeca mogelijkheden zodat u zelf een planning kunt maken.

•5 daags arrangement, 4 dagen fietsen door Salland
•4 overnachtingen
•Bagage wordt nagebracht
•Boeken via website www.rondjeregge.nl

 

FIETSERS- en wandelliefhebbers van harte WELKOM!

Fiets- en wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een verblijf op ons vakantiepark in Overijssel! Gelegen aan diverse routes en omgeven door prachtige natuurgebieden is elke tocht weer anders! Ons park is aangesloten bij het project ‘Fietsers Welkom! De recreatieve fietser kan bij ons altijd rekenen op een gastvrije ontvangst. De Luttenberg is gelegen aan het fietsroutenetwerk van Salland en staat garant voor een geslaagde fietsdagtocht.


BOURGONDISCH FIETSEN OVER DE SALLANDSE BERGEN

De Hellendoornse Berg, de Lemelerberg en de Luttenberg vormen een decor waarin het schitterend fietsen is dankzij het afwisselende landschap. Fietsend langs de oevers van de Regge is goed te zien hoe een agrarisch gebied in een paar jaar is omgevormd in een natuurgebied met grote schoonheid. Deze prachtige route start op Vakantiepark de Luttenberg.


PIETERPAD

Het Pieterpad lopen, een grote wens van veel mensen. Vlakbij ons park, vanuit Hellendoorn lopen twee van de mooiste trajekten: Hellendoorn – Ommen en Hellendoorn- Holten. Over de Archemer- en Lemelerberg, dwars door het nationale park “de Sallandse Heuvelrug”, met Nederlands grootste aaneengesloten heidegebied en de Holterberg als hoogste punt. Deze omgeving straalt nog rust, ruimte, natuur en stilte uit. Het toppunt van wandelplezier.
 

FIETS- EN WANDELPARADIJS

De prachtige omgeving biedt u alle mogelijkheden voor een sportieve en actieve vakantie. Bijvoorbeeld langs Saksische boerderijen en schitterende kastelen en landgoederen die de omgeving rijk is.
De tientallen gratis routes liggen klaar voor u bij de receptie. Heeft u geen eigen fiets mee? Dan kunt u een fiets met versnellingen huren op de receptie! Salland is ook aangesloten op het welbekende fietsroutenetwerk. U kunt dan zelf een route samenstellen.

 

Bekijk hier onze gratis fietsroutes