715
dierentuinen

Dierentuinen

Naar welke dierentuin gaat u tijdens uw verblijf op Vakantiepark de Luttenberg?

Apenheul

Aan de rand van de stad Apeldoorn vindt u de Apenheul. Al sinds jaar en dag is de Apenheul een zeer populair park! In het park verblijven ruim 300 apen met in totaal ongeveer 35 verschillende soorten. De oorsprong van de apen is veelal Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Het unieke aan de Apenheul is dat de apen erg vrij rondlopen. Hierdoor heeft u als bezoeker nog meer het idee dat u er extra dicht bij staat.

Er is een gebied met loslopende apen en een grote speeltuin waar u zelf de aap kunt uithangen. Benieuwd geworden? Slinger snel naar Apenheul! 

Dierentuin Nordhorn

Net over de grens in Duitsland vindt u Dierentuin Nordhorn. Dierentuin Nordhorn is met 10 hectare grond er groot én traditioneler van opzet. Behalve en veelzijdigheid aan dieren, worden er bijvoorbeeld ook marktjes georganiseerd. Laat je verrassen door meer dan 2000 dieren in 100 verschillende soorten! De kleintjes kunnen hun hart ophalen in de diverse speeltuinen. De in 1950 geopende dierentuin heeft, behalve de dieren, ook veel te bieden op het gebied van tuinen.

Wildlands Emmen


In 2016 is Wildlands Emmen geopend en we dit is écht een uniek park in Nederland. Behalve de talloze verschillende dieren, zijn er ook diverse attracties aanwezig. Hierdoor is het een bijzondere combinatie tussen een dierentuin en attractiepark. Ook binnen is er meer dan genoeg te beleven waardoor een dagje Wildlands voor je het weet weer voorbij is!