musea

Musea

Bent u tijdens een vakantie in Luttenberg op zoek naar cultuur en musea? Dan hebben wij op deze pagina enkele tips voor u!

Klompenmuseum

Klompen maken suf? Echt niet! Zeker niet bij hét Klompenmuseum én atelier van Nederland, gevestigd in Luttenberg! Martin Dijkman kan iedere klomp maken die u maar kunt verzinnen. In het prachtige atelier kan hij u precies uitleggen welke ambacht er benodigd er is voor de 'ultieme' klomp. Beginnen uw handen te kriebelen? Dat is hartstikke mooi want Martin laat u alles zien mét de benodigde humor!

Memory Museum Nijverdal


Heeft u interesse in geschiedenis? Bezoek dan zeker het Memory Museum in Nijverdal! In dit Memory Museum ziet u grote delen van de tweede wereld oorlog terug. Gevoed door een veelzijdigheid aan originele oorlogsmaterialen komen de verhalen volledig tot leven. Ook voor kinderen zijn er speciale routes, waardoor ze spelenderwijs kennis maken met de geschiedenis. 

 

Museum de Laarman

Museum De Laarman laat zien welke werktuigen de veeboer en landbouwer midden vorige eeuw in gebruik hadden om het vee te verzorgen en het land te bewerken.
De Laarman kijkt ook naar het heden en de toekomst. Waar ligt de bron van ons voedsel? Hoe wordt het tot voedsel bewerkt? Wat ligt er op ons bord? Dit verhaal vertellen we onder het nieuwe thema ‘Van bord naar boer’. 
Het museum is gevestigd in een voormalige veevoederfabriek waar een groot deel van de installatie nog intact en te zien is. Het markante gebouw staat op de flank van natuurgebied
De Luttenberg en biedt aan de voorzijde van het gebouw een prachtig uitzicht over het dal van de Sallandse Heuvelrug.
Aan de achterzijde is via het nieuwe gebouw toegang tot natuurgebied de Luttenberg.

Na de grote verbouwing, de herinrichting en de uitgestelde opening gaat het museum de Laarman, centrum voor cultuur, voeding en landschap eindelijk weer open vanaf 1 juni 2020 en kan via reservering op hun website bezocht worden.

Brochure de Laarman

Natuurdiorama Holterberg

Waar anders dan bij Natuurdiorama Holterberg wordt de natuur zo mooi in beeld gebracht! Wanneer u op Vakantiepark de Luttenberg komt genieten van een heerlijke vakantie, dan is het bezoeken van Natuurdiorama Holterberg zeker een aanrader. Kom oog in oog met meer dan 1000 dieren en levensechte diorama's. Met deze diorama's krijgt u een prachtig beeld van de dierenwereld. Er zijn wisselde exposities en ook speciaal voor kinderen zijn er vele bezienswaardigheden aanwezig. Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das. Voor verschillende leeftijdsgroepen kunnen kinderen op ontdekkingstocht door de natuur.