Musea

Bent u tijdens een vakantie in Luttenberg op zoek naar cultuur en musea? Dan hebben wij op deze pagina enkele tips voor u!

Klompenmuseum

Klompen maken suf? Echt niet! Zeker niet bij hét Klompenmuseum én atelier van Nederland, gevestigd in Luttenberg! Martin Dijkman kan iedere klomp maken die u maar kunt verzinnen. In het prachtige aterlier kan hij u precies uitleggen welke ambacht er benodigd er is voor de 'ultieme' klomp. Beginnen uw handen te kriebelen? Dat is hartstikke mooi want Martin laat u alles zien mét de benodigde humor!

Natuurdiorama HolterbergWaar anders dan bij Natuurdiorama Holterberg wordt de natuur zo mooi in beeld gebracht! Wanneer u op Vakantiepark de Luttenberg komt genieten van een heerlijke vakantie, dan is het bezoeken van Natuurdiorama Holterberg zeker een aanrader. Kom oog in oog met meer dan 1000 dieren en levensechte diorama's. Met deze diorama's krijgt u een prachtig beeld van de dierenwereld. Er zijn wisselde exposities en ook speciaal voor kinderen zijn er vele bezienswaardigheden aanwezig. Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das. Voor verschillende leeftijdsgroepen kunnen kinderen op ontdekkingstocht door de natuur. 

Memory museum Nijverdal

Heeft u interesse in geschiedenis? Bezoek dan zeker het Memory Museum in Nijverdal! In dit Memory Museum ziet u grote delen van de tweede wereld oorlog terug. Gevoed door een veelzijdigheid aan originele oorlogsmaterialen komen de verhalen volledig tot leven. Ook voor kinderen zijn er speciale routes, waardoor ze spelenderwijs kennis maken met de geschiedenis. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Altijd als eerste op de hoogte