715
natuur

Natuur

Vakantiepark de Luttenberg ligt midden in Salland. Deze omgeving in Overijssel staat bekend om haar wonderschone natuur!

Sallandse Heuvelrug

Door de prachtige ligging aan de rand van de Sallandse Heuvelrug is Vakantiepark de Luttenberg een ideale plek voor de natuurliefhebber. De Hellendoornse Berg, de Lemelerberg en de Luttenberg zijn het ideale decor voor een schitterende fiets- of wandeltocht.

Gelegen tussen Holten en Hellendoorn is de Sallandse Heuvelrug een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Overijssel. De heuvels bieden prachtige vergezichten en je kunt hier urenlang dwalen over glooiende heidevelden en bossen. Zowel voor fiets als voor wandelaars een waar natuurparadijs!

Met de Heideslak door de Sallandse HeuvelrugWilt u de Sallandse Heuvelrug op een andere manier ontdekken dan met de fiets of te voet? Ga dan samen met een gids van Staatsbosbeheer in een elektrokar op pad! Er zijn korte en lange ritten beschikbaar.  Meer informatie kunt u hier vinden: https://winkel.staatsbosbeheer.nl/met-de-heideslak-over-de-sallandse-heuvelrug-korte-rit.html

vechtdal


Ook het Vechtdal is zeker het bezoeken waard. Behalve de wonderschone natuur, vindt u hier ook diverse beeldende kunst, wateren en restaurants terug. Leuk om met een bootje over de Regge te varen! Voor zowel kinderen als ouderen is er vanalles te beleven. Maar ook gezellig winkelen in bijvoorbeeld het gezellige Ommen kan in het mooie Vechtdal uitstekend. U verder heerlijk struinen over de diverse week- en streekmarkten waarin ambachtelijke producten als kaas, noten, zuivel en vis worden verkocht.

Holterberg

De Holterberg is de bekendste berg van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Bovenop de Holterberg vindt u het gezellige Holterbergplein met verschillende horecagelegenheden, midgetgolf, een speeltuintje en Natuurdiorama Holterberg met het bos van Daantje Das. Ook de indrukwekkende Canadese Begraafplaats met informatiecentrum is vanaf hier goed bereikbaar. De Holterberg, met voldoende parkeermogelijkheden bovenop de berg, is tevens een ideaal vertrekpunt voor fiets- en wandeltochten.